Som uppvärmning till Sabadell – Hercules tycker jag mig ha hittat ett fint spel i matchen mellan Elche och Numancia. Hemmalaget är otroligt starka just på hemmagräset och jag går på ett målspel här. Observera matchstarten som är 12:00!

  • Match: Elche – Numancia
  • Spel: Elche över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Elche gick bra långa stunder förra säsongen men sjönk lite mot slutet och hamnade på en mittenposition i tabellen. Den här säsongen har man öppnat sanslöst bra och ligger högst i topp efter sju vinster och ett kryss på sina åtta matcher. På hemmagräset har man fyra vinster på lika många försök där man slagit Ponferradina (4-2), Las Palmas (3-1), Gijon (2-1) och Recreativo (3-0). Av dessa siffror kan vi alltså se att man har en målskillnad på 12-4 hemma och har gått över linan 1,5 mål varje gång. Man har en riktigt fin anfallare i laget som jag sett många gånger i la liga, nämligen Ferran ”Coro” Corominas. 29-åringen har spelat i Espanyol större delen av sin karriär och håller hög nivå i segundan, han kommer bli viktig för Elche denna säsong!

Hemmalaget kommer få klara sig utan Carles Gil som är skadad, men man återfår kapten David Generelo.

"Coro" Corominas, tidigare i Espanyol.

Numancia har öppnat helt ok och placerar sig på en niondeplats i tabellen just nu. Man är otroligt målsnåla och har en målskillnad på 8-4 efter åtta spelade matcher. Men jag har sett en del matcher med Numancia faktiskt och tycker inte försvarslinjen sett överdrivet stabil ut som siffrorna vill ge sken av. Av de fyra mål man släppt in är alla mål insläppta på resande fot och man har bara lyckats göra två baljor framåt i bortmatcherna. Man har dessutom mött svagt motstånd på bortagräs tycker jag och inte alls stött på lag av Elches kaliber, så här lär man få bekänna färg ordentligt.

I bortalaget är det frågetecken för Juanma som haft influensa senaste dagarna och inte heller Julio Alvarez blir med då han är på landslagsuppdrag. Dessutom blir det andra matchen på 48 timmar för Cedric Mabwati som även han varit iväg på landslagsuppdrag.


Ett Elche som har fyra imponerande segrar på hemmagräs med över 1,5 mål i samtliga matcher borde kunna trycka in två baljor på Numancia här. Numancia har som sagt inte släppt in särskilt många mål, men jag tycker det varit mer tillfälligheter än frukten av ett starkt försvarsspel i de matcher jag sett. Att Elche går över 1,5 mål här tycker jag känns bra!

/e@sy