Viking LottoOnsdagen den 25 mars lyckades en svensk spelare hemmahörande i Värmland pricka alla sex rätta nummer på sin Viking Lotto-kupong och kunde därmed inkassera närmare 16 miljoner kronor (15 997 728 kr för att vara exakt!). Kupongen, som bestod av 10 enkelrader (à 4 kr styck) samt Joker lämnades in på Café Träffpunkten i Karlstad. Vi har i skrivande stund inga detaljer om vinnaren och det är fullt möjligt att han eller hon väljer att vara anonym. Klart är dock att Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har ett mycket trevligt samtal att ringa.

Om Viking Lotto

Viking Lotto är Lottos blyga och lite anonyma kusin. När denna variant av lotto lanserades 1993 gjordes det med buller och med bång och spelet var ganska populärt under 1990-talet. Idag lever Viking Lotto av någon anledning emellertid en mycket undanskymd tillvaro. Till exempel kan man inte köpa en kupong på Svenska Spels webbplats. Viking Lotto säljs idag enbart i spelbutiker.

Viking Lotto är en gemensam satsning mellan de statliga spelbolagen i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Lettland, Estland och Litauen vilket gör att det rullar in ganska stora pengar till potten varje vecka. Den största vinsten någonsin på Viking Lotto betalades ut den 15 maj 2013. Då blev en norsk man 216 miljoner kronor rikare.