På Annandagen 26 december kommer det att finnas hela 11 miljoner i jackpot på Stryktipset. Annandagen är för många förknippad med sport, och i England är det fotboll som gäller på ”The Boxing Day”.

Hittills har Stryktipset fått miljonvinnare 17 gånger i år. Den största vinsten uppgick till drygt 20 miljoner kronor.

Henrik Modén är oddssättare på Svenska Spel och har fokus på bland annat Premier League.

-”Hittills har säsongen handlat mycket om Manchester-lagens dominans, men det har även mer generellt varit ovanligt favoritbetonat”, säger han. Topplagen har vunnit ännu fler matcher än förväntat mot lag längre ner i tabellen.

Som positiva överraskningar lyfter Henrik fram ledande Manchester City, Tottenham samt årets nykomlingar i serien.

-”City tillhörde visserligen förhandsfavoriterna, men de har varit ännu bättre än förväntat. Tottenham har varit stabilare än vanligt. Ingen av nykomlingarna (Norwich, Swansea och QPR) ligger bland de fyra sämsta vid jul, vilket är lite anmärkningsvärt. Newcastle var en positiv överraskning i början, men de ser ut att ha gått in i väggen”, berättar han.

-”Chelsea hade nog inte förväntat sig att ligga så långt efter Manchester-lagen och Liverpool är förmodligen inte så nöjda heller. Att Bolton och Blackburn skulle vara SÅ dåliga är väl en liten överraskning också.”

Till vårsäsongen tror Henrik att klyftan mellan de sex stora lagen och de övriga kommer att öka.

-”Något av Manchester-lagen vinner och kampen om de andra två Champions League-platserna kommer i första hand att stå mellan Tottenham, Chelsea och Arsenal. Jag tror att Liverpool blir sexa och att Blackburn och Wigan löper störst risk att åka ur”, förutspår han.

Stryktipset v 52

Spelstopp 26/12 kl. 15:59

 1. Liverpool – Blackburn
 2. Arsenal – Wolverhampton
 3. Bolton – Newcastle
 4. Manchester U – Wigan
 5. Sunderland – Everton
 6. West Bromwich – Manchester C
 7. Coventry – Bristol C
 8. Middlesbrough – Hull
 9. Barnsley – Blackpool
 10. Burnley – Doncaster
 11. Leicester – Ipswich
 12. Nottingham – Peterborough
 13. Reading – Brighton