10Bet cashoutCash out är en funktion för livebetting och prematch-spel som blir mer och mer populär. Det är både läckert och ofta lönsamt att kunna avsluta ett spel i förtid utan att behöva vänta in slutsignalen eller att matchbollen slås in. Det senaste av spelbolagen att introducera en cash out-funktion är 10Bet och här ska vi nämna något om hur konceptet fungerar.

Ta vinst eller begränsa förlust

Med cash out-funktionen på 10Bet kan du både säkra vinster och begränsa förluster. Sitter du med en kupong som just nu är vinstgivande, men som du inte är riktigt säker på, kan du alltså se till att du blir garanterad en vinst. Sitter du med en förlorande kupong kan du på motsvarande sätt se till att du inte förlorar hela din insats.

För möjligheten att använda cash out får du betala en liten avgift. Den är inbakad i det odds du får presenterat för dig, så den är indirekt. Det handlar om ett par procent av värdet av din kupong vid cash out-tillfället.

För att använda cash out-funktionen öppnar du fönstret där dina aktuella spel listas (”My Bets”). Här ser du kontantvärdet för respektive spel. Önskar du ta ut vinst/begränsa förlust i förtid klickar du helt enkelt på den knapp du ser nedanför detaljerna kring ditt spel. Cash out-värdet bestäms av det ursprungliga oddset, aktuellt resultat samt tidsfaktorn, det vill säga hur många minuter det är kvar att spela (naturligtvis inte aktuellt i exempelvis tennis).

Det finstilta

  • Du kan bara aktivera förtidig utbetalning på singelspel och det finns några undantag (Asian, Över/Under och Totalt antal mål är några exempel).
  • Spel för vilka du har aktiverat cash out räknas som avslutade och slutresultatet i matchen har ingen inverkan på din utbetalning.
  • Cash out-spel räknas inte mot bonuskrav.