Formel 1Det är snart dags för Formel 1-säsongen att dra igång. Det första loppet är Australian Grand Prix och det går av stapeln på Melbourne Grand Prix Circuit söndag den 15 mars. Sedan är det race i princip varannan helg fram till och med finalloppet i Abu Dhabi den 29 november. Vi kommer säkerligen att kunna rapportera om spännande kampanjer inom kort, men just nu nöjer vi oss med att kika lite på vinnaroddsen.

Hamilton favorit

Regerande mästaren Lewis Hamilton är storfavorit enligt oddsen och det är klart att han ska vara det. Hamiltons meriter talar för sig själva och hans stall Mercedes är det klart bästa. Förra säsongen var en enda lång defilering för Hamilton och Mercedes. I de 16 av de 19 lopp han fullföljde slutade han som sämst trea och det blev till slut elva vinster. Lite intressant att den enda förare som kunde hota var stallkamraten Nico Rosberg.

Lewis Hamilton står i omkring 1.60 hos de flesta spelbolag medan Nico Rosberg betalar en bit över 3.00. Sebastian Vettel tippas som trea av de flesta spelbolag (omkring 15-19 i odds) medan resten av förarna inte anses ha någon chans att utmana.

Vår egen Marcus Ericsson står i maxodds (500 eller 1000 beroende på vilket spelbolag du tittar på). Givetvis ska han inte ha en chans i totalställningen, men det är ju roligt att vi återigen har en svensk med i Formel 1-cirkusen. Några poäng ska han väl kunna ta under säsongen?