bockerDet finns gott om böcker fullmatade med pokertips, men det går också att utvecklas i poker genom läsning av böcker som egentligen inte handlar om poker. Det menar i alla fall PokerUpdate.com som har listat 10 böcker som inte handlar om poker men gör dig till en bättre spelare.

1. The War of Art av Steven Pressfield

Handlar om psykologi och i synnerhet vad som hindrar oss att utfylla mål som vi satt för oss själva. Det handlar om hjärnans motståndskraft och hur denna kan styra ditt liv och förhindra dig från att få ut det mesta av din kreativitet.

2. Turning Pro av Steven Pressfield

Uppföljaren av bästsäljaren som gavs första platsen i listan. Den ger en djupgående översikt för vad som krävs för att gå från att vara amatör till professionell oavsett inom vilket område det gäller.

3. Why We Love Dogs, Eat Pigs and Wear Cows av Melanie Joy

En bok som bland annat handlar om att kunna ta kontroll over sina egna tankar och beslut. Inte minst genom att ta egna vägar som avviker från de konventionella.

4. A Beautiful Constraint av Adam Morgan och Mark Barden

Ännu en bok som utforskar människan från ett psykologiskt perspektiv. Här handlar det om hur vi gärna sätter upp begränsningar för oss själva, vilket skapar frustration och hindrar oss att nå fram till våra önskningars mål.

5. The Most Good You Can Do av Peter Singer

Om du är en pokerspelare med mer pengar än du kan göra av är detta boken som talar om för dig vad för nytta dina pengar kan göra. Boken är ofta refererad till av pokerorganisationen Raising for Effective Giving (REG).

6. People Skills av Robert Bolton

En bok som kan stärka dig som individ och en individ som med starkt inre har en fördel mot andra i poker som saknar den egenskapen.

7. Your Money or Your Life av Vicki Robin och Joe Dominguez

Ger nya perspektiv på pengar och många som spelar poker vet utan tvivel med sig att deras perspektiv på pengar har blivit smått galet. Ställer även frågor kring strävan efter pengar kontra andra värden i livet.

8. The Power of Now av Eckhart Tolle

Ännu en bok som kan ge dig nya perspektiv och bland annat få dig att betrakta händelser som sker på pokerbordet som mindre dramatiska.

9. The Purpose Driven Life av Rick Warren

En bok som ställer frågor om framtiden. Vill du vara en pokerspelare för alltid och vad händer då du slutar spela poker. Även om inte boken vänder sig främst till pokerspelare och i själva verket har ett religiöst perspektiv går det att projicera sådant som rör en pokerspelare här.

10. The Liver Cleanse Diet av Dr Sandra Cabot

För en pokerspelare hander det ibland att maten blir sekundär. Att den tillagas hastigt i en oönskad paus. En bok om mat och livsstil kanske är precis vad en person som är alltför uppfylld av poker kan behöva? Och givetvis, rätt kost kan förstås höja din prestation och därför bör inte måltiderna ses som något nödvändigt ont.