Efter över en månad helt utan spel rör sig “durrr challenge” nu framåt med stormsteg – Antonius och Dwan har kämpat mot varandra timme in och timme ut.

Patrik Antonius accepterade utmaningen från Tom ”durrrr” Dwan för 14 månader sedan och kampen, en 50 000 händer lång $200 / $ 400 Pot Limit Omaha tävling, såg ett tag ut att rinna ut i sanden. Rykten cirkulerade om att Antonius eventuellt skulle kasta in handduken.

Dessa rykten krossades effektivt nu i veckan i och med att de två slog sig ned för en åtta och en halv timme lång maratonsession som följdes av ytterligare fem timmars spel dagen efter. När den här artikeln skrivs har de två precis påbörjat veckans tredje session och det verkar som att paret nu är angelägna om att slutföra utmaningen.

Det verkar ha varit problem med Fullt Tilt Pokers mjukvara för ”durrrr challenge” under veckan, för olika sajter har rapporterat markant olika siffror rörande händer som spelats och potter som vunnits. Alla är dock överens om att Patrik Antonius var den det gick bäst för under båda sessionerna med en sammanlagd vinst kring $240 000. Det skulle innebära att mannen från Helsingfors nu ligger back med cirka $1,8 miljoner när drygt 12 000 händer återstår att spela.

Tidigare i veckan började rykten cirkulera om att Brian Townsend är näst på tur att acceptera utmaningen, men Dwan gick snabbt ut och dementerade spekulationerna kring CardRunners delägare genom ett foruminlägg hos TwoPlusTwo med titeln ”Long story, but he’s not next” samtidigt som han lovade att uppdateringar skulle följa på hans blogg.

Full Tilt Poker insisterar på att Phil Ivey och David Benyamine står framför Townsend i kön för de som önskar ta sig an high stake poker specialisten och i januari förra året rapporterade CardPlayer att Ivey hade accepterat Dwans ursprungliga utmaning, så det verkar troligt att ryktena kring Townsend var grundlösa.

Tom Dwan kommenterade en gång spelare såsom Benyamine och Ivey, samt den förste ”durrrr challenge” motståndaren Patrik Antonius, i en intervju med orden ”Jag tror faktiskt att de allihopa generellt är bättre spelare än vad jag är”, innan han la till, ”Jag råkar bara tro att på just det här området kan jag kanske ha ett litet övertag.”

Det verkar onekligen som att han har ett övertag gentemot Antonius, som nu har ett slitsamt jobb framför sig om han ska lyckas vända den $1,8 miljoner stora förlusten under de 25% av tävlingen som återstår. Det ska bli mycket intressant att se hur spelare som Ivey klarar sig.

*När den här artikeln skrivs är veckans tredje session 212 händer gammal och Antonius har tjänat $265 396.