Segundan lider mot sitt slut och kör nu en omgång mitt i veckan för att bli klara till EM-festen drar igång. Här beger vi oss mot Madrid och närmare bestämt Santo Domingo där Alcorcon gästas av Teneriffa. Det krävs en seger från bortalaget för chans på playoff och det tror jag passar mitt spel i matchen. Häng på!

  • Match: Alcorcon – Teneriffa
  • Spel: Alcorcon över 1,5 mål
  • Odds: 2,14 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Alcorcon har stått för en fin säsong hittills och finns med i kampen om playoff från en 8:e plats med 58 inspelade poäng. Laget har endast en poäng upp till Girona på sista playoff-plats och dessutom har man fortfarande chans att nå en direktplats till La Liga. Det är som vanligt otroligt jämnt i Segundan och den här typen av hemmamatcher måste man vinna om det ska bli playoff. Vinst i förra omgången borta mot Albacete (0-2) och det var en mycket stabil insats där Oscar Plano hittade nätet två gånger om. Alcorcon fick även chansen att göra ett tredje mål i slutet av matchen men lagets skyttekung David Rodriguez hade ingen större lycka från straffpunkten. Det var ett desperat Albacete man stötte på vilket passade Alcorcon väldigt bra och jag tror det blir samma visa idag. Tenerife måste vinna för att ha någon som helst chans på playoff och det tror jag kan straffa sig mot skickliga anfallare. Samtidigt kan inte heller Alcorcon nöja sig med oavgjort så det blir nog offensivt upplägg. Just David Rodriguez som jag redan nämnt blir viktig idag och han har haft en strålande säsong med 17 mål framåt så här långt. En kille som har väldigt bra fart under fötterna trots att han börjar bli till åren och en avslutare av rang.
Inga större avbräck hos hemmalaget idag som dessutom får tillbaka mittback Djené från avstängning.

alcorcon_200x200tenerife_180x180

Tenerife placerar sig på en 12:e plats i tabellen med 54 poäng och har faktiskt fortfarande chans att nå playoff. Men det är fem poäng upp till Girona och det kommer garanterat behövs tre segrar om man ska ha någon som helst chans. Det innebär att man inte kan resa till Madrid för att lägga sig på försvar i den här matchen, utan det är full fart framåt som gäller och gambla lite. Fin insats i förra omgången där Valladolid besegrades på hemmaplan med 3-1 efter två mål från anfallaren Nano samt spiken i kistan på övertid från inhopparen Lanzano. Men Tenerife är ett helt annat lag utanför ön och det har vi sett på slutet då laget inte vunnit en bortamatch sedan början på mars. Det har inte varit några förluster där siffrorna runnit iväg och Tenerife har haft en stabil defensiv under hela säsongen, men nu är det inte läge att fokusera på det defensiva utan man måste framåt och vinna matchen. Det tror jag kommer öppna det här mötet och då ger jag hemmalaget goda chanser till två mål framåt.
Ett mycket tufft avbräck hos gästerna som kommer till spel utan sin kapten Suso idag. Han stod för två assist i senaste matchen och har överlag varit den bästa spelaren hos Tenerife den här säsongen. Vi sätter även ett frågetecken för Aitor Sanz som även det är en mycket viktig spelare.


Alcorcon fick ytor att arbetet på mot Albacete senast och det tror jag man får även här. Förutom den missade straffen mot Albacete så ska det även nämnas att man fick ett mål felaktigt bortdömt för offside, så det fanns lägen för fler mål. Jag tycker vi erbjuds ett intressant odds för minst två hemmamål i matchen och skjuter in en medelinsats.

/e@sy